همه اطلاعات اینجاست - آرشیو 1398/9

موضوعات
Category

کدهای اختصاصی
Code

کدهای اختصاصی
Site Statistics

» بازديد امروز : 10300
» بازديد ديروز : 342
» افراد آنلاين : 3
» بازديد ماه : 10641
» بازديد سال : 10299
» بازديد کل : 14102
» اعضا : 0
» مطالب : 30

اظهارنامه مالیاتی


تاریخ انتشار پست : 1398/9/28 بازدید : 38

عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی و ترازنامه و حساب سود و زیان برای سه سال متوالی

     اظهارنامه مالیاتی در راستای ماده ۵۹ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی کشور مصوب ۱۷/۱/۱۳۷۹ که دولت را مکلف کرده بود تا روش خود اظهاری را در نظام مالیاتی کشور توسعه و ترویج دهد دارای اهمیت اساسی است زیرا تا حدود زیادی اساس و مبنای تشخیص درآمد و هزینه‌های مودیان مالیاتی قرار می‌گیرد و قانونگذار به موجب مواد ۷ و ۱۱ و ۲۸ و ۸۰ و ۱۰۰ و مواد دیگری مودیان مالیاتی را مکلف به تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی نموده است و تخلف از این امر مطابق ماده ۱۹۲ همین قانون مشمول جریمه غیر قابل بخشودگی معادل ۳۰ درصد مالیات متعلق برای اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل موضوع این قانون و ۱۰درصد مالیات متعلق برای سایر مودیان می باشد.


    عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان یا عدم ارائه دفاتر توسط مودیانی که به موجب مقررات این قانون مکلف به نگهداری دفاتر قانونی هستند مطابق ماده ۱۹۳ این قانون مشمول جریمه ای معادل ۲۰ درصد مالیات برای هر یک از موارد مذکور و در مورد رد دفتر مشمول جریمه‌ای معادل ۱۰ درصد مالیات متعلق خواهد بود.


 


برای مشاهده ادامه این مطلب به لینک منبع مراجعه کنید :


منبع : http://www.hdg-law.ir/tax-returns/

دسته : ,
برچست ها :

سفته


تاریخ انتشار پست : 1398/9/24 بازدید : 35
سفته یا فته طلب تعهد به پرداخت است اما برات دستور پرداخت می باشد.

 

سفته دو طرف دارد:
 

طرف اول: صادر کننده یا متعهد

طرف دوم: دارنده یا متعهد له

 

شرایط شکلی سفته
 

طبق ماده ۳۰۸ قانون تجارت شرایط شکلی عبارتند از:

۱-مهر یا امضا

در صورت فقدان مهر و امضا سند هیچ گونه اثر حقوقی ندارد.

۲-تاریخ صدور 

تاریخ صدور به روز و ماه و سال الزامی می باشد.

۳- تعیین مبلغ الزامی است. اگرچه طبق ماده ۳۰۸ قانون تجارت مبلغ آن حتما باید به تمام حروف باشد اما اگر با عدد نوشته شود باز هم معتبر است.

۴- گیرنده وجه که سفته به سه حالت صادر می شود:

الف) در وجه شخص معین

ب) به حواله کرد شخص معین

ج) وجه حامل

 

برای گرفتن وکیل حقوقی سفته و مشاوره حقوقی با ما در تماس باشید.

ما هموراه در کنار شما هستیم موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد
قید نام گیرنده الزامی نمی باشد زیرا در این حالت در وجه حامل محسوب می شود. صدور آن در وجه صادر کننده امکان پذیر نمی باشد و چنین سفته ای قابلیت ظهرنویسی ندارد.

۵- به نظر می رسد در صورت عدم تعیین تاریخ تادیه ، عندالمطالبه محسوب می شود. سفته می تواند به صورت عندالمطالبه صادر شود. عندالمطالبه بودن سند یعنی پرداخت وجه سند بعد از مطالبه. به رویت بودن سند یعنی پرداخت بعد از ارائه سند.

در مورد نحوه صحیح تنظیم آن بیشتر بدانید کلیک کنید.

صادر کننده و دارنده چک ممکن است واحد باشند. مانند برات صدور سفته با مهر یا امضا امکان پذیر است ولی در چک فقط با امضا امکان پذیر است.

تاریخ تادیه وجه سفته نیز می تواند مانند برات معین شود مثلا به وعده معین یا به وعده از رویت یا به رویت . قانون گذار مکان تادیه آن  را جزء مندرجات الزامی ذکر نکرده است. به عقیده دکتر کاویانی و ستوده ماده ۲۲۳ قانون تجارت در سفته کاربرد ندارد و در صورت عدم تعیین مکان تادیه اقامتگاه قانونی صادر کننده ، مکان پرداخت است. اما به عقیده دکتر اسکینی محل پرداخت مانند برات باید تصریح شود.

 

در صورتی که در مورد این مطلب هرگونه سوالی دارید ، وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد ، آماده ی پاسخگویی به شما هستند ، لطفا با ما تماس بگیرید.
https://www.reddit.com/user/aliyaghoobi

دسته : ,
برچست ها :

جرم جعل مهر


تاریخ انتشار پست : 1398/9/23 بازدید : 31
" style="background: 0px 0px / cover rgb(255, 255, 255); border: 1px solid rgb(216, 216, 216); margin: -1px 0px 0px; padding: 20px; vertical-align: baseline; outline: 0px; box-sizing: border-box;">
اگر شخصی از مهر شخصی دیگر استفاده کند در چه حالت جرم جعل صورت میپذيرد؟

در این مورد مرتکب مهر دیگری (اعم از شخص حقیقی یا حقوقی) بدون اجازه صاحب آن مورد استفاده قرار می‌ دهد ,یعنی آن را ذیل سند و نوشته به کار می‌برد.
به این ترتیب این مورد شامل وقتی که وی صرفا با نشان دادن مهر که متعلق به فرد مهمی است به دیگری به این نتیجه مورد نظر که مورد نظر خود مورد اعتماد نشان دادن خود می‌رس نمی‌شود.

اصل مهم در تحقق جرم جعل امکان به اشتباه افتادن و فریب خوردن اشخاص دیگر و احتمال ضرر است بنابراین هرگاه نوشته یا سندی که ذیل آن مهر شخص دیگری به کار می‌رود این قابلیت را نداشته و در واقع برای آن منظور سندیت نداشته باشد جعل مهر محقق نمیشود.

مثل اینکه شاگرد یک مغازه بقالی بر روی حکم وزارت شخص دیگری که تایپ شده و بنا است به امضای رئیس جمهور برسد ,مهر صاحب مغازه بقالی را بدون اجازه وی بزند , در این مورد امکان اینکه دیگران از این سند به اشتباه افتاده و فریب بخورند و نیز عنصر ضرر محتمل, وجود ندارد در واقع سندیتی برای این نوشته متصور نمی باشد بنابراین ظاهراً جعل مهر در اینجا محقق نمی شود.

ایا صرف صرف ساختن فیزیکی مهر جرم جعل تحقق میابد یا باید از ان استفاده کرد؟

در پاسخ باید گفت که با توجه به اینکه قانون گذار در بخش انتهایی ماده۵۲۳ از به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن سخن گفته باید نتیجه گرفت که منظور از ساختن مهر در این ماده صرف درست کردن مهر دیگری به شرط برخورداری از عنصر روانی یعنی قصد جا زده شدن آن به عنوان اصل است.

 

البته به دلیل عدم تعیین مجازات برای آن نمی‌تواند به عنوان عنصر قانونی جرم مورد استناد دادگاه قرار گیرد ,, در صورتی که می توان کسی را به صرف ساختن مهر دیگری محکوم و مجازات کرد که قانونگذار در ماده دیگری برای این عمل مجازات تعیین کرده باشد که از قبیل آنچه که راجع به جرم جعل احکام یا امضا یا مهر دستخط مقام دولتی آورده است.

که در این مورد در ماده ۵۲۴ و ۵۲۵ قانون تعزیرات مصوب سال ۱۳۷۵ یافت می شود البته برای تشخیص معنی و مفهوم « جرم مهر »باید به ماده ۵۲۳ مراجعه کرد و آن را اعم از ساختن یا به کار بردن مهر دیگری دانست یعنی در واقع ماده ۵۲۳ می تواند به ما در تفسیر سایر مواد قانونی کمک کند

امکان اعمال کیفیات مخففه در تعدد و تکرار چگونه است؟؟

در خصوص اعمال کیفیت مخففه در تعدد تبصره ۳ ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی چنین مقرر داشته است در تعدد جرم در صورت وود جهات تخفیف دادگاه می‌تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر و چنانچه فاقد حداقل و حداکثر باشد تا نصف آن تقلیل دهد .

در صورت اعمال کیفیت مخففه در تکرار جرم ماده ۱۳۹ قانون مجازات اسلامی چنین مقرر داشته است در تکرار جرایم تعزیری در صورت وجود جهات تخفیف به شرح ذیل عمل می شود :
الف) چنان‌چه مجازات قانونی دارای حداقل و حداکثر باشد دادگاه می‌تواند مجازات مرتکب را تا میانگین حداقل و حداکثر مجازات تقلیل دهد.

 

ب)چنانچه مجازات ثابت یا فاقد حداقل باشد دادگاه می تواند مجازات مرتکب را تا نصف مجازات مقرر تقلیل دهد.
تبصره چنانچه مرتکب دارای سه فقره محکومیت قطعی مشمول مقررات جرم یا بیشتر از آن باشد مقررات تخفیف قابل اعمال نخواهد بود در تعدد جرم در صورت وجود جهات تخفیف دادگاه میتواند مجازات را تخفیف دهد در صورت تکرار جرم نیز در صورت وجود جهاد تخفیف دادگاه می تواند مجازات را تخفیف دهد مگر اینکه مرتکب دارای سه فقره محکومیت قطعی مشمول مقررات تکرار جرم یا بیشتر از آن باشد که در این صورت مقررات تخفیف قابل اعمال نخواهد بود.

 

ماده ۴۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری در تمام محکومیت های تعزیری هرگاه محکوم علیه به حکم دادگاه تسلیم شود و یا حق تجدید نظر خواهی و یا فرجام خواهی را از خود ساقط کند و یا آن را مسترد دارد می تواند تخفیف در مجازات خود را از دادگاه صادرکننده حکم تقاضا کند در این صورت دادگاه تا یک چهارم از مجازات مندرج در حکم را کسر می‌کند.

در تمام محکومیت های تعزیری در صورتی که دادستان از حکم صادره درخواست تجدیدنظر نکرده باشد محکوم علیه می تواند پیش از پایان مهلت تجدیدنظرخواهی با رجوع به دادگاه حکم حق تجدیدنظرخواهی خود را اسقاط یا درخواست تجدید نظر را مسترد نماید و تقاضای تخفیف مجازات کند در این صورت دادگاه در مقطع فوق العاده با حضور دادستان به موضوع رسیدگی و تا یک چهارم مجازات تعیین شده را کسر می‌کند.

 

این حکم دادگاه قطعی است و همچنین بر طبق ماده ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری پیش‌بینی شده است که اعلام گذشت در جرایم غیرقابل گذشت بعد از صدور حکم قطعی به قاضی این اختیار را می دهد که در صورت اقتضا در حدود قانون مجازات را تخفیف دهد.

 

در صورت نیاز به وکیل کیفری با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

 

هرگاه شاکی یا مدعی خصوصی در جرایم غیرقابل گذشت پس از قطعی شدن حکم از شکایت خود صرف نظر کند محکوم علیه می توانند از دادگاه صادرکننده حکم قطعی درخواست کند در میزان مجازات او تجدید نظر شود در این صورت دادگاه به درخواست محکوم علیه در وقت فوق العاده و با حضور دادستان یا نماینده او با رعایت مقررات ماده ۳۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری رسیدگی می‌کند و مجازات را در صورت اقتضا در حدود قانون تخفیف می دهد یا به مجازاتی که مناسب تر به حال محکوم‌علیه باشد تبدیل می‌کند این رای قطعی است ظاهراً تخفیف مجازات به لحاظ کیفیت مخففه ارتکاب جرم مانع از استفاده محکوم علیه از تخفیف به لحاظ تسلیم به حکم و تخفیف مجازات به استناد ماده فوق الذکر نیست .

 

تخفیف مجازات مرتکبین جرایم مواد مخدر و روانگردان

نحوه اعمال تخفیف در میزان مجازات مرتکبین جرایم مربوط به مواد مخدر و روانگردان تا به حکم خاص است و نه بر طبق ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی درباره نحوه و میزان تخفیف مجازات آنها دادگاه می‌توانند در صورت وجود جهاد مخففه مجازات های تزیینی مقرر در این قانون را تا نصف حداقل مجازات آن جرم تخفیف دهد در صورتی که مجازاتی فاقد حداقل باشد همان مجازات نصف تخفیف می یابد .میزان تخفیف در حکم حبس ابد و ۱۵ سال خواهد بود و در مورد مجازات اعدام تقاضای عفو و تخفیف مجازات به کمیسیون عفو ارسال خواهد شد.

درصورت سوال در مورد این مطلب و یا نیاز به وکیل کیفری با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

 

نمونه شکایت سرقت از منزل ، متن شکایت سرقت از منزل

 

بسم تعالی

شاکی:..

وکیل یا نماینده:…

مشتکی عنه:…

موضوع : سرقت از منزل

تاریخ وقوع جرم:…        محل وقوع جرم:…

ریاست محترم دادسرای ناحیه…..

با سلام و احترام خدمت مقام محترم قضایی

به استحضار عالی می­رساند :

محل سکونت اینجانب به آدرس …… میباشد در تاریخ …….در نبود اینجانب و سکنه منزل سارقین / سارقی در ساعت ……..شب / روز به محل سکونت اینجانب مراجعه کرده و قفل درب را شکسته و وارد منزل شدند. در همین حین با ایجاد سر و صدا ناشی از سرقت مشتکی­ عنهم، چند نفر از همسایه ­ها از حضور سارقین مطلع شده و در صحنه سرقت حاضر شده بلافاصله ایشان با نیروی انتظامی تماس گرفتند.

شایان ذکر است که اهالی سارقین را شناسایی نموده ( یا قادر به شناسی از طریق چهره نگاری میباشند) بعد از حضور  نیروی انتظامی مشروح گزارشات  از اهالی اخذ گردید و توسط مامورین نیروی انتظامی صورت جلسه شد.ادله اینجانب که شامل ۱-… و ۲-… و۳-… میباشد همراه شکواییه پیوست شده، حال با عنایت به شرح ماوقع و ادله مارالذکر با توجه به اینکه فعل ارتکابی مشتکی­ عنهم مصداق بارز ماده­ی ۶۵۵ قانون مجازات اسلامی می­باشد، تعقیب و مجازات ایشان به اتهام شروع به جرم و نیز تحقق جرم (سرقت) را از آن مقام محترم استدعا دارم.

 

                                                                                   کمال قدردانی از بذل توجه و مساعدت جنابعالی

 

پرسش و پاسخ کیفری

چنانچه شخصی با علم به باردار بودن زنی و سپری کردن ایام بارداری ضربه ای نوعا کشنده به شکم وی وارد نمایدکه در اثر این ضربه مارد فوت کند و جنین نیز دقایقی پس از تولد به دلیل ضربه وارده فوت نماید جرم و مجازات مرتکب چیست؟

پاسخ: نسبت به مادر قتل عمد است و مجازات قصاص ثابت است و نسبت به نوزاد نیز نوع قتل عمد است و مجازات آن نیز قصاص است

لیکن اگر فردی به جنین جنایتی عمدی وارد کند اگر جنین زنده متولد نشود مرتکب به پرداخت دیه و مجازات تعزیری محکوم میشود.

چنانچه فردی در حال مستی مرتکب جرم ایراد جرح شود مجازات چیست؟

      پاسخ: اصل بر مجازات اوست مگر اینکه ثابت شود مرتکب هنگام ارتکاب به طور کلی مسلوب الاختیار بوده است بنابراین ارتکاب جنایت در حال مستی و عدم تعادل روانی در اثر مصرف مواد مخدر ، روانگردان و مانند آنها موجب قصاص است مگر اینکه ثابت شود بر اثر مستی به کلی مسلوب الاراده بوده که در این صورت علاوه بر دیه به مجازات تعزیری نیز محکوم میشود.

 

دو هم اتاقی با یکدیگر به اختلاف برمیخورند در یکی از شبها که یکی از آن دو به سختی بیمار میشود دیگری به او بی اعتنایی نموده و از رساندن وی به بیمارستان خودداری میکند و در نتیجه هم اتاقی او فوت میکند در این خصوص مسیولیت هم اتاقی دیگر چیست؟

 

پاسخ: در صورتی که مراقبت از او را بر عهده نگرفته باشد در خصوص مرگ مسیولیتی ندارد

شرایط تحقق مسیولیت ترک فعل طبق ماده ۲۵۹قانون مجازات اسلامی:

وجود و عهده دار بودن وظیفه اعم از قراردادی یا قانونی بنابر این شامل وظیفه عرفی و اخلاقی نمیشودنتیجه ناشی از ترک فعل باشد و رابطه سببیت احراز شودقدرت بر انجام فعل داشته باشد یعنی ترک فعل به رغم امکان دفع خطر خطر را دفع ننموده باشدترک فعل باید در زمان انجام وظیفه صورت گیرد.

برگرفته از مجموعه مقالات  خانم زهرا رنجبر ، در صورت سوال در مورد این موضوع و یا نیاز به وکیل کیفری با موسسه حقوقی حامی در تماس باشید.

 

جرم پول شویی چیست ؟

تاثیرات نا مطلوب بر اقتصاد در تعریف جرم پول شویی این چنین آمده است که :

    به مشروع جلوه دادن پول هایی که از راه های غیر قانونی و نامشروع به دست می آیند ، با استفاده از روش هایی که باعث پنهان شدن منشا غیر قانونی آن پول ها می شوند .

    فعالیتی است غیر قانونی که طی انجام آن ، عواید و درآمدهای ناشی از اعمال خلاف قانون ، مشروعیت یافته و جایگزین پول ها می شوند .

     شاید بعضا با واژه تطهیر پول ها مواجه شده باشیم که منظور از این واژه در جرم پول شویی مخفی کردن منبع اصلی که این پول ها از آن حاصل شده است .

در قانون مبارزه با پول شویی مصوب ۸/۱۲/۸۶ مصوب مجلس شورای اسلامی جرم پول شویی این چنین تعریف شده است :

۱ – تحصیل تملک ، نگهداری یا  استفاده از عواید حاصل از فعالیت های غیر قانونی با علم به این که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست آمده باشد .

۲ – تبدیل یا مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان کردن منشاء غیر قانونی آن با علم به اینکه به طور مستقیم یا غیر مستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده و یا کمک به مرتکب به نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نگردد .

۳ – اخفاء یا پنهان کتمان کردن ماهیت واقعی ، منشاء ، منبع ، محل نقل و انتقال جابه جایی ، یا مالکیت عوایدی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده است .

 

نویسنده : کارشناس حقوقی ، علی شریعتمدار

 

برگرفته از مجموعه مقالات تیم وکلای موسسه حقوقی حامی لطفا در صورت سوال با ما در تماس باشید.

" style="background: 0px 0px / cover rgb(255, 255, 255); border: 1px solid rgb(216, 216, 216); margin: -1px 0px 0px; padding: 20px; vertical-align: baseline; outline: 0px; box-sizing: border-box;">
دسته : ,
برچست ها :

طرح دعوی در بورس و اوراق بهادار


تاریخ انتشار پست : 1398/9/16 بازدید : 64


طرح دعوی در بورس و اوراق بهادار


مرحله اول :


    مراجعه به کمیته سازش کانون مربوطه وطی مراحل منتهی به دریافت گواهی عدم سازش

طرح دعوا نزد هیات داوری ، منوط به رسیدگی اولیه در کمیته سازش کانون مربوط ( حسب مورد ، کانون کار کار گذاران بورس اوراق بهادار ، کانون نهادهای سرمایه گذاری ایران ، کانون شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت ) می باشد .


پس از رسیدگی در کمیته سازش در صورت گواهی عدم سازش تشکیل پرونده در دبیر خانه هیات داوری


 


در صورت نیاز به وکیل بورس اوراق بهادار با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید ، حل مشکلات شما افتخار ماست.


 


مرحله دوم :


ثبت الکترونیکی دادخواست در سامانه اینترنتی دبیرخانه هیات داوری

  خواهان یا خواهان ها ابتدا با مراجعه به آدرس اینترنتی davari.seo.ir  دادخواست خود را به صورت کامل ثبت نمایند


 مرحله سوم :


ارائه مدارک و مستندات به دبیر خانه هیات داوری

صرف ثبت دادخواست در سامانه به صورت الکترونیکی دال بر این نیست که دعوی طرح شده و به جریان بیافتد و نیاز دارد پس ازدریافت گواهی عدم سازش و ثبت الکترونیکی درخواست و پیرینت آن خواهان یا خواهان ها مدارک و مستندات مربوط را تقدیم دبیر خانه هیات داوران نمایند


فرآیند این مرحله همانند قانون آیین دادرسی مدنی است


مرحله چهارم :


واریز هزینه دادرسی

خواهان یا خواهان ها موظف هستند حداکثر ظرف ده روز پس از ابلاغ مبلغ مزبور را به حساب سازمان بورس و اوراق بهادار واریز نمایند و اصل فیش واریزی را تقدیم دبیر خانه هیئت داوری نمایند .


نویسنده : کارشناس حقوقی ، آقای رجاء


برگرفته از تیم وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد ، لطفا در صورت سوال در مورد این مطلب و یا نیاز به مشاوره حقوقی با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.


https://fishsniffer.com/forums/member.php?u=45925

http://www.hdg-law.ir/stock-exchange/


دسته : ,
برچست ها :

رای نهایی


تاریخ انتشار پست : 1398/9/12 بازدید : 33

تعریف و موارد عملی رای نهایی :


در ابتدا بپردازیم به این نکته که رای نهایی چیست؟

رای نهایی رایی است که قابل طرق واخواهی و تجدیدنظر و فرجام نیست . وقتی پرونده در مراجع قضایی مورد رسیدگی قرار میگیرد، تصمیمات مختلفی از سوی این مراجع گرفته خواهد شد چه در جریان رسیدگی و چه پس از رسیدگی که این تصمیمات را رای نامیده شایان ذکر است رای دو نوع است.


 http://www.hdg-law.ir/final-vote/


 چه زمانی رای حکم است ، تفاوت رای و حکم

 


در مواردی رای حکم است و حکم زمانی است که در متن رای در مورد خود اختلاف حقوقی یا اتهامی که مطرح شده تصمیم گرفته می شود یعنی میتوان بیان داشت که با بررسی موضوع نهایتاً بیان می شود که حق با کدامیک از طرفین است و در این رای در مورد محکومیت و عدم محکومیت تصمیم گرفته می شود.


حال مواردی ممکن است وجود داشته باشد که این رای در مورد محکومیت یا عدم محکومیت طرفین نیست و موضوع مطرح شده  را به این شکل بررسی نمی کند که بخواهد تعیین کند حق با کدامیک از طرفین است، در اینجا رای قرار است و حکم محکومیت یا عدم محکومیت نیست و قرار براساس دلایل مختلفی در مورد مسایل پیرامون دعوی مطرح شده صادر می شود.


 


 


در صورت نیاز به وکیل حقوقی با ما در تماس باشید.


 


حال این حکم نهایی که طبق قانون قابلیت فرجام خواستن ندارد ممکن است در همان دادگاه بدوی که ابتدا به موضوع رسیدگی می کند قطعی و نهایی شده باشد در موارد دیگری ممکن است در دادگاه تجدید نظر قطعی و نهایی شده باشد.


قابل توجه است که اگر حکمی در اصل قابل اعتراض فرجام باشد اما در مهلت مقرر (۲۰ روز) اعتراض نشود نیز، حکم نهایی است.


حال موارد عملی و کاربردی رای نهایی را در ذیل بیان داشته:

منطبق بر ماده ۳۲۴ قانون آیین دادرسی مدنی: خوانده پیروز در دعوا باید ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ رای نهایی برای مطالبه خسارت ناشی از دستور موقت طرح دعوا کند ، در غیر این صورت به دستور دادگاه ، تامین که خواهان سپرده آزاد میشود.


ماده ۴۲۹ قانون آیین دادرسی مدنی بیان میدارد اگر جهت اعاده دادرسی جعلی بودن اسناد یا حیله تقلب طرف مقابل باشد ، در این صورت ابتدای مهلت اعاده دادرسی ، تاریخ ابلاغ حکم نهایی مربوط به اثبات حیله و تقلب یا جعل است.


در قانون آیین دادرسی مدنی مواد ۴۷۸ و ۴۸۰ بیان داشته اگر ضمن رسیدگی مسایلی کشف شود که از صلاحیت داوری خارج باشد اما در داوری موثر باشد ، مانند اختلاف در نکاح یا جرایم ، رسیدگی داوران تا صدور حکم نهایی از دادگاه صالح و ابلاغ آن متوقف می شود.


منطبق بر ماده ۳۲ قانون حمایت از خانواده در مورد حکم طلاق البته طلاق به در خواست زوجه اجرای صیغه طلاق و ثبت آن منوط به نهایی شدن آن است.


توقیف مال غیرمنقول

ماده ۱۰۱ قانون اجرای احکام مدنی اشاره داشته که توقیف مال غیرمنقول که سابقه ثبتی ندارد به عنوان مال محکوم علیه وقتی مجاز است که محکوم علیه در آن تصرف مالکانه داشته باشد یا محکوم علیه به موجب حکم نهایی مالک شناخته شده باشد و اگر حکم مزبور هنوز نهایی نشده باشد ، توقیف مال مزبور در ازای بدهی محکوم علیه جایز است ولی ادامه عملیات اجرایی موکول به صدور حکم نهایی است.


ماده ۳۹ قانون اجرای احکام مدنی بیان داشته : اگر حکمی که اجرا شده به واسطه طرق شکایت از رای نقض شود ، در صورتی که این نقض نهایی شود یعنی آن حکم به موجب حکم نهایی بلااثر شود ، عملیات اجرایی به دستور دادگاه اجرا کننده حکم به حالت قبل از اجرا برمی گردد.


منطبق بر ماده ۲۲ قانون ثبت در مورد ارث وقتی ملک در دفتر املاک به اسم وراث ثبت می شود که وراث و انحصار آنها محرز و در سهم الارث بین آنها توافق شده باشد و یا در صورت اختلاف حکم نهایی در آن خصوص صادر شده باشد.


نویسنده : کارشناس حقوقی ، زهرا رنجبر


برگرفته از تیم وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد لطفا در صورت سوال در مورد این مطلب و یا نیاز به مشاوره حقوقی با ما در تماس باشید.



http://www.webestools.com/profile-106829.html



دسته : ,
برچست ها :

اصل صحت قراردادها


تاریخ انتشار پست : 1398/9/6 بازدید : 31

اصل صحت قراردادها :

  ماده ۲۲۳ ق .م مقرر می دارد : هر معامله ای که واقع شده باشد محمول به صحت است مگر این که فساد آن معلوم شود .این قاعده در فقه به “اصاله الصحه ” مشهور است . اصل صحت در فرضی قابل اعمال است که بر حسب ظاهر عقدی واقع شده باشد.


بنابراین اگر تردید شود که ایا عقدی واقع شده است یا خیر ، باید از اصل عدم استفاده کرد و بگوییم عقدی واقع نشده است . اما در صورتی که عقد ، واقع شده ولی تردید شود که آیا شرایط اساسی صحت معامله در آن رعایت شده است یا خیر ، باید اصل صحت را جاری کرده و بگوییم شرایط اساسی صحت معامله در آن رعایت شده است .


 


از اصل صحت قراردادها نتایج مهمی گرفته می شود که مهمترین آنها عبارتند از :

۱ – در صورتی که مخالفت عقد با قانون مورد تردید باشد ، اصل صحت است و نمی توانیم به بهانه مخالفت با قانون عقد را نادرست بدانیم مگر اینکه مخالف با قانون امری باشد و این موضوع اثبات شود .


۲ – اگر عقد با قانون مخالف باشد و تردید شود که قانون امری است یا تکمیلی ، بر طبق این اصل باید قانون را تکمیلی دانست و اراده طرفین را حاکم شمرد .


۳ – در مواردی که صورت عقد به ظاهر دارای تمام ارکان اساسی است ، کسی که مدعی صوری یا نامشروع بودن آن است ، باید اقامه دلیل کند زیرا اصل صحت قراردادی است .


۴ – زمانی که الفاظ عقد در عرف ممانی گوناگونی  دارد ، عبارت ها باید حمل بر معنایی شود که عقد در آن صورت درست است.


۵- در صورتی که تردید در تعارض اراده ظاهری وباطنی شود یا تردید در اشتباه در شخصیت طرف معامله یا وصف ذاتی مورد معامله ، اکراه ، عدم مشروعیت جهت ، مخالفت عقد با قانون ، صوری بودن عقد شود اصل صحت را جاری می کنیم و عقد را صحیح می دانیم .


    اصل صحت در ایقاع هم جاری می شود ولی صحت عمل حقوقی ملازمه ای با مباح بودن آن عمل ندارد و اصل اباحه بر خلاف عقد ، در ایقاع جاری نمی شود و ایقاع تنها در موارد مصرحه در قانون ، منبع تعهد می باشد و


در معاملاتی که با مال غیر صورت می گیرد ، نمی توانیم به اصل صحت استناد نماییم و معامله کننده را نائب مالک بدانیم .


لوازم خارجی صحت عقد ( مثبتات ) نیز با اجرای اصل صحت احراز می گردد.


 


نویسنده : داود قدیمی دانشجوی دکترای جزا و جرم شناسی ، وکیل دادگستری


 


لطفا در صورت سوال در مورد مقاله اصل صحت قراردادها  و یا نیاز به مشاوره حقوقی  با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

https://www.reddit.com/user/aliyaghoobi

دسته : ,
برچست ها :

مطالبی در خصوص ضم امین


تاریخ انتشار پست : 1398/9/6 بازدید : 31
مطالبی در خصوص ضم امین .ضم امین یعنی چه و در چه مواردی تعیین میشود ، ضم امین به ولی قهری  

طبق ماده ۱۱۸۴ (اصلاحی۷۹/۳/۱)قانون مدنی مصوب ۱۳۱۴/۱/۱۹:در صورتی که ولی قهری بنا به دلایلی مانند کهولت سن، بیماری ، دوری محل اقامت وی از محل اقامت محجور قادر به اداره اموال و حقوق مالی وی نباشد و کسی را برای این امر تعبین ننموده باشد طبق مقررات این ماده فردی به عنوان امین به ولی قهری ضم میگردد.

پس در موارد ۱-بیماری قیم ۲-کهولت سن ۳- دوری از محل اقامت و مواردی ازین قبیل، به ولی قهری، ضم امین میگردد.
این تقاضا ممکن است از دادستان محل اقامت محجور یا دادگاه خانواده به عمل اید ولی بهتر است که این تقاصا از دادستان گردد.

نمونه درخواست ضم امین:

سرپرست محترم دادسرای عمومی ناحیه………::(امور سرپرستی)
احتراما اینجانب………به استحضار میرساند.اقای م.ع فرزند…به شماره ملی ۱۱۱۱۱ در مورخ ././. در اقامتگاه قانونی خود در شهر … فوت فرموده اند.از وی یک فرزند دختر به نام….. ویک فرزند پسر به نام……در قید حیات میباشند که در حال حاصر با من زندگی میکنند و حصانت انها با اینجانبه مادر انها و همسر ان مرحوم میباشد.
از انجا که جد پدری محجوران به نام……فرزند….ش ملی….متولد…..در قید حیات میباشد و اداره اموال و حقوق مالی انها بر عهده ایشان میباشد ولیکن به سبب کهولت سن و بیماری و دور بودن محل اقامت ایشان از محجوران قادر به اداره امور واموال مولی علیه نیست و این امر ممکن است موجب تضرر مالی انها گردد.
لذا مستفاد از قسمت دوم ماده ۱۸۴ قانون مدنی با توجه به اولویت مادر نسبت به دیگران تقاضای ضم امین به ولی قهری را استدعا دارم.

در صورت نیاز به وکیل حقوقی با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

 

نویسنده : وکیل پایه یک دادگستری ، سجاد عروجی 

برگرفته از مجموعه مقالات تیم وکلای موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد لطفا در صورت سوال در مورد این مطلب به فرم تماس با با ما و یا در قسمت نظرات پایین همین صفحه و یا به صفحه مشاوره حقوقی مراجعه کنید تا وکلای ما در اولین فرصت پاسخگوی شما عزیزان باشند.


دسته : ,
برچست ها :

مبانی فقهی مالیات


تاریخ انتشار پست : 1398/9/6 بازدید : 30

مبانی فقهی مالیات

   مالیات در دین مقدس اسلام بر خلاف تصور برخی که مالیات های اسلامی را صرفاً محدود به زکات و خمس و خراج و انفاقات واجب مسلمانان می‌دانند نیست و با ویژگی جهان مشمولی و زمان شمولی خود دارای نهادها و برنامه‌های اقتصادی است که تامین کننده نیازهای اداره نظام اسلامی است و مالیات یکی از شیوه های تامین کننده می باشد.

     از این رو نظام مالیاتی اسلام دارای ضوابط و قوانین می باشد که یا به صورت منصوص وجود دارد یا باید از طریق استفاده از دلایل عام و کاوش و اجتهاد در متون و منابع و با استمداد از اصول استنباط کشف و تحصیل شود.

     البته ممکن است در شرایط گذشته که دولت محدودیت فعالیت و وظایف داشته است کشور با همان مالیات های مقدور می‌توانست اداره شود اما در شرایط کنونی برای هیچ کشور اسلامی حتی کشورهای نفتی خیز بدون مالیات های غیر مقدر اداره مملکت امکان پذیر نیست.

   از طرفی دیگر مالیات در اسلام از عبادت های مالی به شمار می‌رود و همان‌گونه که مسلمانان برای خدا نماز می خوانند برای خدا زکات می دهند و با انفاق و خرج کردن پول را در راه خدا و حفظ نظام اسلامی عبادت می کنند و فرار از آن گناه شرعی محسوب می‌شود.

 

انواع مالیات های اسلامی

   مالیات‌های اسلامی را می‌توان به انواع گوناگون تقسیم کرد ولی از نظر زمان تعیین به دو گونه است :

  ۱ – مالیات‌های مستقل و ثابت۲ – مالیات‌های مستحدثه و تابعی

نوع اول از قبیل مالیات هایی است که از صدر اسلام رایج بوده و درباره هر کدام از آنها به دلیل تحلیل های خاصی در قرآن و سنت وجود دارد مانند زکات خراج مالیات سرانه اهل ذمه که در اصطلاح جزیه نامیده می شود  غنایم جنگی ارباب مکاسب و ارث میت بدون وارث .

     از ویژگیهای مالیات‌ های مستقل و ثابت این است که حتی موارد مصرف دقیق هر یک از آنها از طرف شارع اسلام تعیین شده است و نمی توان چیزی بر آن افزود یا از آن کاست منظور از مالیات‌های مستحدث و تابعه آن قبیل مالیات هایی است که در طول زمان و با پیشرفت اجتماع و پیچیده شدن شئون زندگی دولت اسلامی به عنوان یکی از مسائل نوظهور و مستحدثه ملزم به تعیین و تصویب آنها می گردد مانند تامین بودجه دفاعی و نظامی ،بهداشتی ودرمانی ،آموزش و پرورش عمرانی و تاسیساتی و دیگر نیاز هایی که دولت برای تامین بودجه می کند.

 

در صورت نیاز به وکیل حقوقی با موسسه حقوقی حامی دادگستر ساعد در تماس باشید.

 

   قوانین مالیاتی جدید نباید به گونه‌ای باشد که نفی قوانین مالیات های ثابت مانند زکات و خمس و غیره را در بر داشته باشد.

    این قوانین مالیاتی جدید با آنکه از نظر کم و کیف ثابت نیستند و بر اساس شرایط زمان و نیازهای دولت اسلامی و جامعه تنظیم می گردند  از دیدگاه فقهی از لوازم حکومت اسلامی و جامعه اسلامی بوده و از عناوین اولیه فقهی به شمار می آیند.

     دلیل آن هم واضح است زیرا مالیات یکی از لوازم عرفی اداره و تامین بودجه اقتصادی کشور می باشد و از آنجا که حکومت اسلامی و ولایت فقیه یکی از عناوین اولیه فقهی است و همچنانکه تهیه مقدمات ایجاد حکومت اسلامی از واجبات اولیه خواهد بود حفظ و نگهداری آن نیزکه با تنظیم و تصویب مالیات تحقق می پذیرد و بدون آن اداره کشور امکان پذیر نخواهد بود از واجبات اولیه خواهد بود.

نویسنده : کارشناس حقوقی ، امیر علی سلیمانی

لطفا در صورت سوال در مورد این مطلب و یا نیاز به مشاوره حقوقی با ما در تماس باشید.


دسته : ,
برچست ها :
تمامی حقوق برای نویسنده محفوظ میباشد